Hoe om te gaan met mensen die je hond als "gevaarlijk" zien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

 

 

" Het is idd een oud topic, maar ook ik vind het leuk om te lezen.. Ik denk dat er namelijk veel onbegrip is tussen de eigenaren van grote honden en de eigenaren van kleine honden..
Maar voel me als eigenaar van een kleine hond toch redelijk aangevallen door de reactie van gast sus...

Ik denk namelijk dat de eigenaren van grote honden vaak niet begrijpen dat er veel angst bij komt kijken bij een ontmoeting tussen de honden.. Mijn jack is heel angstig van grotere honden, dit komt door meerdere aanvallen en zal dus ook gaan happen bij een ontmoeting.. Ik zal zo'n conflict dus altijd proberen te vermijden, maar wat mij opvalt is dat de eigenaren van de honden die ik vermijd het niet altijd begrijpen en dat is jammer.. "

 

Ik ervaar dat ook, maar precies andersom. Winter reageert op alle honden nerveus, maakt niet uit of het een reu, teef, deense dog of dwergkees is. Vaak snappen de eigenaars van kleine honden dat echt totaal niet 'want hij is zoveel groter dan hun'. Daar heeft Winter echt geen flauw benul van, en daar komt bij dat hij in het verleden ook nog eens is aangevallen door een bende chihuahua's... wat wellicht grappiger klinkt dan het was. Drie chihuahua's die op hem af vlogen aan de flexi en in hem hingen, en een baas die het pas serieus nam toen Winter een flinke waarschuwing gaf. Dat kon niet, want Winter was veel groter en kon echt schade aanrichten, en zo werden haar honden bang... zucht. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  

 


 

Ik ervaar dat ook, maar precies andersom. Winter reageert op alle honden nerveus, maakt niet uit of het een reu, teef, deense dog of dwergkees is. Vaak snappen de eigenaars van kleine honden dat echt totaal niet 'want hij is zoveel groter dan hun'. Daar heeft Winter echt geen flauw benul van, en daar komt bij dat hij in het verleden ook nog eens is aangevallen door een bende chihuahua's... wat wellicht grappiger klinkt dan het was. Drie chihuahua's die op hem af vlogen aan de flexi en in hem hingen, en een baas die het pas serieus nam toen Winter een flinke waarschuwing gaf. Dat kon niet, want Winter was veel groter en kon echt schade aanrichten, en zo werden haar honden bang... zucht.  "

 



Oh ja, die ken ik ook. Ik voelde een keer aan Spot dat hij uit ging vallen naar een hondje dat op hem af gerend kwam, reageert die baas 'ja, pas maar op, het is een pitbull hoor". Tsja, hij had wel anders gereageerd als Spot een knauw had kunnen geven, dan was ik de kwaaie pier geweest

Leuke anecdote; een chi vloog een keer Chenak naar de strot toen die aan het verharen was. Beestje donderde er dus uit met een bek vol losse haren en stond me toch een partij te tuffen... Was trouwens maar goed dat het bij 'nak gebeurde en niet bij 'nouk. 'Nak stond echt te kijken zo van 'kun je dit ding weghalen' maar 'nouk had terug gebeten.

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Ik ben met mijn kleine jagertjes altijd voorzichtig met grote honden, en vooral als het honden zijn uit een totaal andere rasgroep. Voor vechthonden loop ik om. Dat zal vast grotendeels mijn eigen angst zijn, maar ik durf daar echt geen risico mee te nemen. Bij herdershonden loop ik niet om maar laat ik ook niet zomaar bij mijn honden omdat ik net iets te vaak heb meegemaakt dat ze eventjes een punt wilden maken bij mijn honden. Niet kwaad bedoeld en helemaal des herders, dus normaal gedrag, maar op zo'n moment snappen mijn honden helemaal niet dat er überhaupt iets geregeld moet worden en die voelen zich dan gelijk in het nauw gedreven en geïntimideerd. Het is dan gewoon een misverstandje tussen twee rasgroepen; bij meutehonden zoals mijn podencootjes zijn er niet veel regels onderling en is er heel veel tolerantie, terwijl veel herders hele duidelijke regels kennen wat betreft sociale omgang.

 

Dat gezegd hebbende ken ik meer dan genoeg herders die prima een stuk op kunnen lopen met mijn honden. Dan negeren ze elkaar gewoon een beetje terwijl ik en het herderbaasje lopen te kletsen. 

 

P.S. Ben jij Semmyboy op het HF? Jion meldt zich. ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

monique, welk ras zijn je honden?

 

btw mijn honden zijn gezinshonden, staffords, AST's, AMPBT,... maar GEEN vechthonden! ze hebben nog NOOIT gevochten.

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Linneke, dat 'vechthonden' komt er wat rottig uit, sorry daarvoor. Wat ik bedoel is dat het om rassen gaat die oorspronkelijk (of op een bepaald punt in de geschiedenis) werden gebruikt voor hondengevechten, en daar ook op werden gefokt, waardoor een bepaald percentage van die honden niet hondsociaal is. Bovendien zijn die honden ook nog gefokt op grote bijtkracht, waardoor de schade die kan worden aangericht bij een gevecht vaak groter is dan bij andere rassen. Ik bedoelde niet te zeggen dat alle honden van die rassen met andere honden vechten. ;-)

 

Mijn honden zijn een (kleine) podenco en een podenco-mixje. 

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Ik ben met mijn kleine jagertjes altijd voorzichtig met grote honden, en vooral als het honden zijn uit een totaal andere rasgroep. Voor vechthonden loop ik om. Dat zal vast grotendeels mijn eigen angst zijn, maar ik durf daar echt geen risico mee te nemen. Bij herdershonden loop ik niet om maar laat ik ook niet zomaar bij mijn honden omdat ik net iets te vaak heb meegemaakt dat ze eventjes een punt wilden maken bij mijn honden. Niet kwaad bedoeld en helemaal des herders, dus normaal gedrag, maar op zo'n moment snappen mijn honden helemaal niet dat er überhaupt iets geregeld moet worden en die voelen zich dan gelijk in het nauw gedreven en geïntimideerd. Het is dan gewoon een misverstandje tussen twee rasgroepen; bij meutehonden zoals mijn podencootjes zijn er niet veel regels onderling en is er heel veel tolerantie, terwijl veel herders hele duidelijke regels kennen wat betreft sociale omgang.

 

Dat gezegd hebbende ken ik meer dan genoeg herders die prima een stuk op kunnen lopen met mijn honden. Dan negeren ze elkaar gewoon een beetje terwijl ik en het herderbaasje lopen te kletsen. 

 

P.S. Ben jij Semmyboy op het HF? Jion meldt zich. <img class=" /> "

 



Yes I am! Hihi leuk dat jij je hier ook heb aangemeld!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Linneke, dat 'vechthonden' komt er wat rottig uit, sorry daarvoor. Wat ik bedoel is dat het om rassen gaat die oorspronkelijk (of op een bepaald punt in de geschiedenis) werden gebruikt voor hondengevechten, en daar ook op werden gefokt, waardoor een bepaald percentage van die honden niet hondsociaal is. Bovendien zijn die honden ook nog gefokt op grote bijtkracht, waardoor de schade die kan worden aangericht bij een gevecht vaak groter is dan bij andere rassen. Ik bedoelde niet te zeggen dat alle honden van die rassen met andere honden vechten. ;-)
 
Mijn honden zijn een (kleine) podenco en een podenco-mixje. 
 
  "

 de bijtkracht van een stafford of pitbull is minder dan van een duitse herder en aanverwante rassen. wat gevaarlijk is is de kill... het schudden van het hoofd en hun vasthoudendheid... daar is op gefokt, niet op de bijtkracht. het zit niet in het ras om een gevecht zelf aan te gaan, ze gaan alleen geen uitdagingen uit de weg. mijn honden en vele HP-staffies kan je gewoon zonder 1ig probleem voorbij wandelen. 

 

ik kijk veel liever naar de hond dan naar het ras, daar kom ik veel verder mee. ik laat de honden nooit bij andere honden aan de lijn en als ik dat doe dan wordt de baas eerst aangesproken en heb ik de andere hond in de gaten.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik heb liever dat ze er schrik van hebben, dan dat ze denken allesweters te zijn en even mijn honden te kunnen 'temmen'.

 

Ik kom niet veel mensen tegen en als ik er tegen kom, straal ik blijkbaar uit dat ik geen zin heb in een praatje :p

Ben nogal bezitterig op mijn honden, dus hoef er al helemaal geen vreemden bij.

 

Laat ze dus maar schrik hebben ;)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik heb nu even die nieuwgekomen reacties gelezen.
En dat mensen bang voor sem kunnen zijn heb ik een plek gegeven.
Het zinnetje "hij doet niks hoor" heb ik vervangen, "het gaat wel goed hoor". Ik merk dat mensen dan even wat geruster zijn als ik dat zeg.
Vaak zijn de mensen zelf bang, en zie ik hun hond normaal reageren op mijn hond. En dan zie je toch wel aan de baasjes dat ze er wat prettiger bij voelen.
Soms is het zo als we hen nog een keer tegen komen, dan vinden ze sem een hele leuke herder.
En zo ook gister, er kwam een kleine honden brigade aan, de kleine hondjes waren los, en sem toevallig aangelijnd. Sem ging liggen voor ze, en de hondjes mochten bij hem snuffelen.
Baasje stond helemaal versteld hoe sem erop reageerde, wonderbaarlijk zei ze. En gaf sem een aai. Het ijs was dan gebroken.
Dat soort dingen doen me dan weer goed!
Sem is echt een schat! Heel voorzichtig is hij voor kleine honden. Hij zal nooit een poot op ze leggen. Hij snuffelt even, en laat de kleine hondjes even suffelen. Maar wild spelen doet hij niet. Het gaat erg leuk!
Soms gaan ze rennen, en dan gaat sem voorop en de hondjes achter hem aan. T ziet er erg lief uit.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik heb nu even die nieuwgekomen reacties gelezen.
En dat mensen bang voor sem kunnen zijn heb ik een plek gegeven.
Het zinnetje "hij doet niks hoor" heb ik vervangen, "het gaat wel goed hoor". Ik merk dat mensen dan even wat geruster zijn als ik dat zeg.
Vaak zijn de mensen zelf bang, en zie ik hun hond normaal reageren op mijn hond. En dan zie je toch wel aan de baasjes dat ze er wat prettiger bij voelen.
Soms is het zo als we hen nog een keer tegen komen, dan vinden ze sem een hele leuke herder.
En zo ook gister, er kwam een kleine honden brigade aan, de kleine hondjes waren los, en sem toevallig aangelijnd. Sem ging liggen voor ze, en de hondjes mochten bij hem snuffelen.
Baasje stond helemaal versteld hoe sem erop reageerde, wonderbaarlijk zei ze. En gaf sem een aai. Het ijs was dan gebroken.
Dat soort dingen doen me dan weer goed!
Sem is echt een schat! Heel voorzichtig is hij voor kleine honden. Hij zal nooit een poot op ze leggen. Hij snuffelt even, en laat de kleine hondjes even suffelen. Maar wild spelen doet hij niet. Het gaat erg leuk!
Soms gaan ze rennen, en dan gaat sem voorop en de hondjes achter hem aan. T ziet er erg lief uit. "

 

Jouw Sem is ook echt een prachthond! Heel erg mooi!

 

Aan de lijn negeer ik kleinere rassen want meestal snauwen ze naar Obi. En de eigenaars denken dat Obi hun hondje als lunch wil hebben of zo. Terwijl Obi meestal als een schaap staat te kijken en geen vin verroert. Laatst schrok Obi nogal van een deur die hard open sloeg waar een mevrouw met hondje uitkwam. Ik zei tegen de vrouw "zoo mijn hond schrok van de uwe!" En dat was ook zo want het hondje begon meteen alle kanten op te vliegen aan de lijn en gromde en blafte al meteen. Maar ze keek me aan als een botsauto en trok snel die hond weer naar binnen. Ook iemand met twee bullterriers trok laatst de deur weer snel dicht toen ik passeerde met Obi en ze net naar buiten wilde gaan.

 

Als ik in de buurt een ronde aangelijnd met Obi loop kom ik vaak toch minder leuke honden eigenaars/honden tegen dan wanneer ik de auto pak en naar het bos en het water toe rij. Daar kan Obi ook lekker rond los hobbelen en hij vind daar eigenlijk altijd wel een speelkameraadje waar hij mee kan spelen, groot of klein maakt niet uit. Zelfs mensen met kleine honden staan er daar niet van te kijken dat er ook zulke Godzilla's als Obi rondlopen. En ze laten de honden gewoon lekker hun gang gaan zonder ze op te pakken, aan te lijnen of wat dan ook.  Obi is nog jong en soms wat te enthousiast of sociaal-onhandig.  Al vinden sommige honden eigenaren dat juist weer leuk. Kwam laatst een stel met een labrador tegen die snel hun hond aanlijnden. Toen zag ik ze twijfelen en toen ze Obi's lichaamstaal zagen klikten ze hem snel los. Toen ik bij ze gelopen was zeiden ze: "Hehe.. eindelijk eens een hond die gewoon kan spelen met onze hond. De meeste honden spelen helemaal niet of ze doen niet leuk tegen onze hond!" Ze hebben nog een poos rond samen gerend en waren echt aan elkaar gewaagd. Terwijl ik overladen werd met complimenten en vragen over Obi. Dat is leuk! 

 

Mijn ervaring is inderdaad ook dat het zinnetje: "Hij doet niets...." idd niet zo positief klinkt. Als mensen het tegen mij zeggen dan doen de honden meestal juist wel wat. Gisteren overkwam het me toch met een oudere man die twee keeshonden bij had. "Nee ze doen niets..." Ahh okayyy dacht ik want ik ken Obi en weet dat Obi zeker niets zal doen. Toen ik dichter bij was zei die: "Jahh nou....soms is deze wel wat knorrig" en wees naar z'n reu. Kort daarna vloog die hond op Obi af met veel kabaal.  En dat was de eerste keer dat ik Obi z'n lip echt zag optrekken omdat ie dat echt niet leuk vond want hij zat aan de lijn. Ik zeg meestal tegen mensen dat Obi een held op sokken is. Wat hij ook is... laat een hond bij hem los en hij zal eerst genoeg afstand nemen en de situatie willen inschatten. Als honden te druk zijn dan vind hij dat maar niets. Hij blijft graag dicht bij de baas.

 

 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"  
Ook iemand met twee bullterriers trok laatst de deur weer snel dicht toen ik passeerde met Obi en ze net naar buiten wilde gaan.
 
  "

 

Misschien waren die bullterriers wel niet sociaal? Dat kán ook nog hè. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Misschien waren die bullterriers wel niet sociaal? Dat kán ook nog hè.  "

 

Ja maar dat was niet. Die honden zie ik wel vaker lopen en ze blaffen niet eens.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"  
Ja maar dat was niet. Die honden zie ik wel vaker lopen en ze blaffen niet eens. "

 

Dat ze niet blaffen zegt natuurlijk niks.

en dan nog weet je de reden niet. 

Het is zo makkelijk om gelijk conclusies te trekken.

 

Als ik met mijn chihuahua's oversteek doe ik dat om te voorkomen dat die van mij uitvallen. 

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Ik kijk niet naar de hond, ik kijk naar degene die ernaast loopt.

Is dat een bouvier met zo'n Johnny Flodder in een nethemd en een "wie doet me wat blik in zijn ogen"? naast zich?

Of, nog erger, het Yorkshire terriërtje naast de zware shag rokende type Ma Flodder met een lichaam van 1 meter 75 in het vierkant, maar tóch in een catsuit met tijgerprint ? ("ze nemen me maar zoals ik ben".)

Beide honden hebben namelijk de verkeerde (de 1e hond) of géén (de tweede) opvoeding gehad.

En dat is véél gevaarlijker dan de hond.

 

Voor beide steek ik even een straatje eerder over, als ik ze aan zie komen.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Ik heb geen Yorkshire terriër Menno 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik kijk niet naar de hond, ik kijk naar degene die ernaast loopt.
Is dat een bouvier met zo'n Johnny Flodder in een nethemd en een "wie doet me wat blik in zijn ogen"? naast zich?
Of, nog erger, het Yorkshire terriërtje naast de zware shag rokende type Ma Flodder met een lichaam van 1 meter 75 in het vierkant, maar tóch in een catsuit met tijgerprint ? ("ze nemen me maar zoals ik ben".)
Beide honden hebben namelijk de verkeerde (de 1e hond) of géén (de tweede) opvoeding gehad.
En dat is véél gevaarlijker dan de hond.
 
Voor beide steek ik even een straatje eerder over, als ik ze aan zie komen. "

 

Hoewel ik je ergens best snap, is dit natuurlijk ook een gevaarlijke aanname...

de leukste en tofste mensen die ik wel eens tegen ben gekomen, en zo mooi, leuk en serieus met hun hond(en) bezig waren, zijn nu net de types die je beschrijft...dat kunnen ook gewoon hele toffe mensen zijn, kleding zegt zo weinig

 

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Uit eigen ervaring...??

Iedereen gewoon vriendelijk begroeten..

Al moet ik het schreeuwen over 50 meter.

 

 

Nooit geen enkel probleem gehad met ons vorige zwarte monster in de nieuwbouwwijk.

Dat ze hem angstaanjagend vonden.? , prima.

Ik ben geen Jehova die de wereld wil verbeteren......Lekkerrrrr belangrijk...

Maar er wordt wel gewoon gegroet aan dat persoon wat aan de andere kant van de riem hangt.....

 

------------------------------------ 


Dit scheelt inderdaad een hele slok op een borrel!

Mijn Rock heeft nu al zo vaak overhoop gelegen met menig Herdershond, dat ik echt een straatje omga (er wonen er nogal wat in mijn omgeving.)

Niks ten nadele van deze honden hoor, maar ik heb er gewoon geen zin in… ik weet toch hoe mijn eigen hond is?!

En terwijl je uitwijkt, kost het je helemaal niks om even een knikje te geven en je hand op te steken. 9 van de 10x zul je ditzelfde gebaar terug krijgen en hoeven er helemaal geen 'hard feelings' te zijn!

Wat is er mis met elkaar een beetje de ruimte geven? Is dan werkelijk alles meteen gerelateerd aan discriminatie, angst of vooroordelen?

Ik moest wel lachen om wat ik op de eerste pagina las.. ''het is ook nooit goed!''

 

 

  "

 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

" Ik heb nu even die nieuwgekomen reacties gelezen.

En dat mensen bang voor sem kunnen zijn heb ik een plek gegeven.

Het zinnetje "hij doet niks hoor" heb ik vervangen, "het gaat wel goed hoor". Ik merk dat mensen dan even wat geruster zijn als ik dat zeg.

Vaak zijn de mensen zelf bang, en zie ik hun hond normaal reageren op mijn hond. En dan zie je toch wel aan de baasjes dat ze er wat prettiger bij voelen.

Soms is het zo als we hen nog een keer tegen komen, dan vinden ze sem een hele leuke herder.

En zo ook gister, er kwam een kleine honden brigade aan, de kleine hondjes waren los, en sem toevallig aangelijnd. Sem ging liggen voor ze, en de hondjes mochten bij hem snuffelen.

Baasje stond helemaal versteld hoe sem erop reageerde, wonderbaarlijk zei ze. En gaf sem een aai. Het ijs was dan gebroken.

Dat soort dingen doen me dan weer goed!

Sem is echt een schat! Heel voorzichtig is hij voor kleine honden. Hij zal nooit een poot op ze leggen. Hij snuffelt even, en laat de kleine hondjes even suffelen. Maar wild spelen doet hij niet. Het gaat erg leuk!

Soms gaan ze rennen, en dan gaat sem voorop en de hondjes achter hem aan. T ziet er erg lief uit. "

 



Het zou fijn zijn als ik zulke herders tegen zou komen.. maar tot nu toe kom ik alleen maar herders tegen die niet zo lief zijn op 1 uitzondering na..

Ik ken mijn eigen hond en omdat het een angst happer is ga ik grote honden gewoon uit de weg of ik doe luna aan de lijn, meestal als ik dat al doe dan roept de andere eigenaar zijn of haar hond ook bij zich..
Meestal probeer ik dan het gesprek aan te knopen en leg mijn angst uit, ja vooral mijn angst..
Als mijn vriend namelijk met Luna loopt dan doet ze niks zegt hij.. Soms kom ik eigenaren tegen die zeggen doe maar niet want die van mij is echt veel te lomp voor je kleine hond, maar soms gaat het ook heel goed..
Zo probeer ik toch het vertrouwen weer een beetje te krijgen, maar ik zal altijd voorzichtig blijven..

Mijn angst bij staffords/pitbulls zal altijd blijven.. door de dingen die ik al heb meegemaakt met ze en mede door de dingen die ik hier ook lees.. En de angst heeft niet zozeer betrekking op mezelf, maar op het feit dat ze Luna iets doen..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  
Hoewel ik je ergens best snap, is dit natuurlijk ook een gevaarlijke aanname...
de leukste en tofste mensen die ik wel eens tegen ben gekomen, en zo mooi, leuk en serieus met hun hond(en) bezig waren, zijn nu net de types die je beschrijft...dat kunnen ook gewoon hele toffe mensen zijn, kleding zegt zo weinig
 
 
  "

 

Het is inderdaad heel gevaarlijk. Hier heb ik er ook met enige regelmaat "last" van. Het is dat ik zelf kan praten en dat dus ook actief doe want naar Fee wordt op zo'n moment niet geluisterd... En die zegt toch echt genoeg.

 

Uiterlijk zegt wat maar uiteindelijk lang niet alles. Aso is 1 stempel die je op een stereotype uiterlijk kunt plakken. Wie weet is die persoon wel gewoon ontzettend simpel, heeft geen gevoel voor mode of is onzeker en denkt zo iets te compenseren.

 

Aso's zijn er in alle soorten en maten. Net als bij honden. Niet dat het erg is om mensen zo te beoordelen want last zullen ze er niet van hebben. Lijkt me alleen zo zonde.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Dat ze niet blaffen zegt natuurlijk niks.
en dan nog weet je de reden niet. 
Het is zo makkelijk om gelijk conclusies te trekken.
 
Als ik met mijn chihuahua's oversteek doe ik dat om te voorkomen dat die van mij uitvallen. 
  "

 

Ja ok dat is waar. Desondanks hebben ze een goede lichaamstaal als ik ze zo tegenkom, erg relaxt. Zullen veel baasjes jaloers op mogen zijn hihi.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"  
Hoewel ik je ergens best snap, is dit natuurlijk ook een gevaarlijke aanname...
de leukste en tofste mensen die ik wel eens tegen ben gekomen, en zo mooi, leuk en serieus met hun hond(en) bezig waren, zijn nu net de types die je beschrijft...dat kunnen ook gewoon hele toffe mensen zijn, kleding zegt zo weinig
 
 
  "

 Dat weet ik ook wel, maar ik bracht het even flink overdreven, zodat mijn punt duidelijk was.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ahja laatst kwam ik een man tegen die shirtloos rond hobbelde bij het water. Ik dacht ohh nee daar heb je weer zo'n plaatselijke toerist die een beetje rotzooi komt lopen trappen. (Dat doen er daar veel de bacardi flessen liggen meestal overal verspreid). Maar die man was dus gewoon z'n hond zwemlessen aan het geven. Had ik niet gedacht want de hond was al ruim volwassen. Best schattig eigenlijk.. Z'n hond was later volop aan het spelen met Obi maar moest wel even terug het water in omdat ie anders niet in de schone auto mocht. Obi had ervoor gezorgd dat het beestje weer helemaal onder de modder zat namelijk. Nog even mee gepraat, vriendelijke man! 

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Boefie heeft veel herdershonden als vriendjes, een kennis  van mij traint namelijk oud Duitse Herders als blindengeleidehond, ook in de buurt wonen veel lieve herders, maar ook enkele minder sociale herders. 

Eigenlijk speelt hij met alles, maar ik moet wel bekennen dat ook ik soms argwanend naar baasjes met bijvoorbeeld een pitbull kijk...... in het park loopt een donkere jongen met dreadlocks, afzakbroek, en tattoo's met een pitbull. Ik dacht meteen, o... daar heb je weer zo'n opschepper met een vechthond!

Blijkt het een hele lieve jongen te zijn met een hele lieve hond BB dus tja....schijn bedriegt soms...

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
ik heb het idee dat het ook nooit goed is 
 
gaan mensen niet aan de kant, is dat vervelend, want... "iedereen komt zomaar op mijn hond af, iedereen aait hem, iedereen laat zijn hond bij mijn hond terwijl die er niet van gediend is" en zo worden er 100 topics per dag geopend waarom in 's hemelsnaam vreemde mensen en honden niet uit de buurt blijven
 
gaan mensen wel aan de kant, is dat vervelend, want... "iedereen heeft vooroordelen over mijn ras, iedereen denkt dat mijn hond agressief is, iedereen steekt de straat over als ik aan kom lopen" en zo worden er 100 topic per dag geopend waarom in 's hemelsnaam vreemde mensen en honden zo ver uit de buurt blijven
 
tsja. als je in de openbare ruimte bent, betekent dat, dat daar ook andere mensen zijn. sommigen met veel verstand van honden, anderen met weinig verstand (van honden&nbsp;-), sommige houden helemaal niet van honden, enzovoorts.
al die andere mensen in de openbare ruimte zullen nooit precies zo reageren als jij dat graag zou zien. andersom geldt dat ook: jij reageert (al dan niet onbewust) misschien ook wel op anderen die dat om wat voor reden dan ook, weer vreemd vinden
 
gewoon lekker wandelen met je hond, zonder aan iedereen aandacht te besteden, is misschien wel de makkelijkste oplossing 
  "

 Dat denk ik ook .

 

Topic na topic, dezelfde onderwerpen...

 

Zonde van de frustraties, toch?

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik ga voor alle honden aan de andere kant lopen, mijn hond vertoond namelijk angtageessie. Of het nu een chi is een herder of een pitbull. Een sociale hond merkt dat het angst is en zal alleen corrigeren. Niet iedere hond zal dat zo opvatten en jaa dan os het risico bij ene staff en herder groter dan bij een tekkel.  Mijn hond loopt vaker met een Mechelse herder, vrouw zei hij corrigeert alleen maar dat gaat goed nou prima. Juist heel fijn voor mijn hond. In dat opzicht maakt het me geen bal uit maar dit moet ik van te voren wel even weten. Ik maak juist het tegenovergestelde mee mensen laten gewoon hun hond op mijn aangelijnde hond aflopen nee hij doet niets. Nou die van mij wel en zeker als die aan de lijn zit. Erg jammer soms zou ik willen had hij maar uiterlijk van een herder als die namelijk aangelijnd is houden mensen hun hond wel bij zich. Ze vragen geeneens kan het, nee mijne doet niets. Ronduit irritant. Hier loopt ook een vrouw met een Stafford, vrouw gaat friture in en hond wacht buiten los. Maakt voor mijn hond niet uit of dat een chi is of een Stafford. Heb ik er nog geen problemen mee als honden los lopen op plekken waar het niet mag maar hou ze aub bij je.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Helemaal met je eens Rachelle! Hier in het bos waar ik loop is ook aanlijnplicht. Fijn, want de mijne is niet zo gecharmeerd van op haar af stuiterende exemplaren. De keren dat we aangelijnde honden tegenkomen zijn echter héél klein. 

Gisteren toevallig een man met losse herder. Toen hij zag dat ik aan de kant ging stopte hij en lijnde zijn hond ook aan. Mellow ging vervolgens finaal uit haar plaat, ik was dus blij dat hij zijn hond had aangelijnd. 

 

En inderdaad: dat je je hond los laat lopen waar het niet mag: prima, moet je helemaal zelf weten, maar ík wil er geen last van hebben (en vaak heb ik dat wél). 

Kan je hond nog zo leuk en aardig zijn, maar de mijne is dat niet altijd. Grote honden zijn eng (en die blaf je weg), kleine hondjes wordt ze heel onzeker van (en ik weet helaas hoe ze die kan behandelen...)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: I have to share :)
^